Ik ben Iris Machiels. 22 jaar
Ik zit in mijn laatste jaar Klinische en Gezondheidspsychologie optie Volwassenen aan de KU Leuven. In mijn nog jonge leven heb ik al verschillende diëten uitgeprobeerd, maar niets hiervan leek echt langdurig succes te hebben. Na mondelinge reclame ben ik via mijn mama in contact gekomen met het Momentum dieet van Tim Torfs. Hoewel ik in het begin wat twijfelde aan de werking ervan en of het wel effect zou hebben, zeker op lange termijn, ben ik in de week van 24 april 2013 toch gestart. Mijn coach hierbij is Joke Grosemans in Lanaken. Zij is eveneens een levend voorbeeld van de langdurige werking van het 'dieet'.
Een 'dieet' noem ik het nochtans niet. In de eerste fasen was ik nog wel gefocust op 'wat mag' en 'wat niet mag', maar al snel werd dit een gewoonte, een nieuwe manier van leven. Met veel steun van mijn ouders en zus ben ik 12,5 kilogram afgevallen op 10,5 weken. Tijdens deze periode heb ik ook een examenperiode moeten zien te overbruggen, maar dit bleek absoluut geen probleem. Ook ondanks de vakantie en het 'genieten' dat hier uiteraard bij hoort, ben ik nu in totaal 15,8 kilogram afgevallen op 5 maanden tijd en stilletjes aan zakt dit getal nog steeds. De nieuwe manier van leven is heel goed vol te houden, ook in het kotleven. Het leuke aan dit 'dieet' is, dat je eigenlijk alles mag blijven eten, maar met mate. Je leert echt een nieuwe levensstijl aan en voelt je hierdoor ook veel gezonder.
Ik kan alleen maar besluiten voor al wie nog twijfelt: 'Just do it!' Je gaat je hierdoor echt beter voelen, waardoor je al schijnend verder door het leven kan!