Currysaus

Ingrediënten:
- 1 brikje soyaroom
- currypoeder (van Piet Huysentruyt is ideaal)
- 1 blokje kippenbouillon
- eventueel stukjes appel / ananas

Bereiding:
Voeg het blokje kippenbouillon in kruimeltjes toe aan de soyaroom. 2 minuten laten opkoken, currypoeder toevoegen. Eventueel het fruit toevoegen.


Provençaalse ratatouille met zilvervliesrijst

Ingrediënten:
- PAM-spray
- 1 aubergine
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 grote courgette
- 2 dozen tomatenblokjes (eventueel met kruiding)
- tijm, peterselie & basilicum (voor afwerking)

Bereiding:
Was de groenten zorgvuldig. Bespray een grote pan met Pam en verhit de pan op een matig vuur. Voeg de geschilde aubergine toe en bak zacht. Voeg nadien ui, geplette knoflook en paprika’s toe. Roer goed door en laat mooi bakken; meng na 3 minuten de courgette en de tomaten erdoor. Voeg de peterselie en tijm toe en laat alles met het deksel schuin op de pan ongeveer  1,5 uur sudderen. Proef en voeg naar smaak peper, zout en verse basilicum toe. Serveer met enkele eetlepels zilvervliesrijst.


Komkommersoep

Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 3 jonge wortelen
- 1 ui
- 1 bouillonblokje (smaak naar keuze)
- 2 eetlepels culinaire light room
- peper & zout

Bereiding:
Ontpit de komkommer en snij in kleine blokjes;  schil de wortelen en verdeel ze eveneens in kleine blokjes. Laat ze samen met de ui in 2 liter bouillonvocht garen. Mix glad, kruid af met peper en zout en verse kruiden. Voeg de culinaire room toe en serveer!


Frisse salade met kip en honing

Ingrediënten:
- 2 citroenen
- 3 eetlepels honing
- 3 takjes rozemarijn
- 750 gram krielaardappelen
- olijfolie/PAM-spray
- 1 teentje knoflook
- 6 drumsticks
- zout & peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat een flinke scheut olijfolie opwarmen en voeg het sap van 2 citroenen toe. Goed omroeren en honing, fijn geperste knoflook, rozemarijn en zout & peper toevoegen. Verdeel de kip in een ovenvaste schaal en schik de aardappelen ertussen. Schenk boter-citroen-mengsel over de kipschotel zodat alles volledig bedekt is. Strooi naar smaak nog wat extra zout en peper over het geheel. Plaats in de oven voor 50 minuten tot de kip en aardappelen mooi bruin kleuren. Serveer met een fris rucola/ijsbergslaatje.


Fruitijsje

Ingrediënten:
- 1 citroen
- 100 gr kersen
- 125 gr magere natuuryoghurt
- 1 mango
- 2 peren
- zoetstof (bv. Stevia)

Bereiding:
Maak alle fruit schoon; en verwijder de schil (behalve bij de kersen); snij het fruit in blokjes. Meng het fruit met de yoghurt en mix alles met de staafmixer fijn. Doe het mengsel in friscohoudertjes (bv van Tupperware) en laat 1 nacht in de vriezer opstijven.